sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Intialainen lammaspata


1 kg luutonta karitsan/lampaan paistia kuutioituna
2 rkl öljyä
2 tl jeeraa (juustokuminaa)
2 tl jauhettua korianteria
2 tl inkivääriä
1 tl kurkumaa
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl cayennepippuria
1 rkl sambal oelekia
4 dl vettä
2 rkl lihafondia
400 g tomaattimurskaa
3 sipulia viipaloituna
4 valkosipulinkynttä
1 vihreä paprika suikaloituna
1 keltainen suikaloituna

Kuumenna öljy padassa. Lisää mausteet ja kuumenna muutama min. Lisää lihat ja sipulit. Ruskista muutama min. Lisää vesi, fondi ja tomaattimurska. Anna hautua miedolla lämmöllä 1h. Lisää paprikat ja hauduta vielä 1 h tai kunnes liha on mureaa. Tarjoa riisin, kurkkuraidan ja poori leivän kera. Poori leivän ohje löytyy Hellapoliisin sivuilta. Itse käytin kokojyvävehnäjauhoja ja hyvää oli. Leipä kannattaa kaulia todella ohueksi.

1 kommentti :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...