lauantai 26. helmikuuta 2011

Gulassin innoittama lihapata


n.900g naudan paahtopaistia kuutioituna
2 isoa sipulia kuutioituna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pun.paprika kuutioituna
1 vihreä paprika kuutioituna
1 prk hillosipuleita
1-2 rkl paprikajauhetta
1 prk tomaattipyrettä
4 dl vahvaa lihalientä
2 prk kuorittuja tomaatteja
suolaa, mustapippuria
(persilijaa, maizenaa)

Lisäksi keitettyjä perunoita tai riisiä, suolakurkkuja, hunajaa ja smetanaa.

Ruskista luhakuutiot erissä pannulla öljyssä. Siirrä pataan. Ruskista sipulit ja lisää pataan. Laita pata levylle kuumenemaan. Lisää tomaattipyree ja paprikajauhe. Paista hetki. Lisää tomaatit ja lihaliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä 1 1/2h. Lisää paprikat ja hillosipulit. Mausta pippurilla ja suolalla. Anna hautua 30min. Suurusta halutessasi 2rkl maizenalla, joka on sekoitettu tilkkaan vettä. Tarkista maku ja viimeistele persilijalla.

Hyvää oli, mutta jäin kaipaamaan unkarilaista paprikajauhetta. Omat varastot on jo käytetty loppuun. Suomesta en kyseistä maustetta ole löytänyt, valitettavasti. Jos joku tietää mistä löytyisi niin kiitollisena otetaan vinkkejä vastaan!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...