maanantai 28. helmikuuta 2011

Samettinen maa-artisokkakeitto


500g maa-artisokkaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 keskikokoista jauhoista perunaa
5 dl kanalientä
2 dl kuohukermaa
(suolaa ja) mustapippuria

Kuori ja paloittele maa-artisokat ja perunat. Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipuleita hetki. Lisää maa-artisokat ja sekoittele hetki. Lisää liemi, perunat ja mausteet. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta ja tarjoile perunarieskan kera.

Keiton pinnalle sopisi myös paahdetut pekonikuutiot. Reseptistä voisi tehdä myös "pohjoisemma" eli käyttää perunana puikulaa tosin niitä tarvitaan varmaan tupla määrä ja pinnalle kylmäsavuporo suikaleita.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...