tiistai 14. kesäkuuta 2011

Siskonmakkaraa italialaisittain ( Sugo di salsiccia)

Häämatkalla Frirenzessä ihastuin italialaisiin raakamakkaroihin (salsiccia). Suomessa raakamakkara ei kovin yleinen ole tosin nyt Saarioinen on tuonut niitä marketteihin. En tiedä mistä keksin kokeilla siskonmakkaraa. Maku ei vastannut italialaista salsicciaa, mutta oli kuitenkin tarpeeksi lähellä. Kyllä tämä sai hymyn huulille ja haaveilemaan taas matkasta Italiaan.



2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja (a 400g)
2 pientä sipulia kuutioituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl fenkolin siemeniä
oliiviöljyä paistamiseen
500g siskonmakkaroita
2 dl punaviiniä
mustapippuria (suolaa)
raastettua parmesania
pastaa

Kuullota sipulit ja fenkolin siemenet öljyssä. Lisää siskonmakkarat joukkoon (purista suoraan pannuun paloja) ja ruskista. Lisää viini ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää tomaatit ja anna olla kokonaisina. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna hautua n. 30min. Lopuksi hajoita tomaatit ja tarkista maku. Tarjoa pastan ja parmesan raasteen kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...