lauantai 3. syyskuuta 2011

Poron uuniliha


Tämän reseptin olen muokannut tästä hs:n ruokaosion reseptistä. Todella hyvää!

n. 1 kg luista poronlihaa (paloja)
4 isoa porkkanaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
laakerinlehtiä
6 katajanmarjaa
mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa
kiehuvaa vettä

Huuhtele lihat juoksevan veden alla. Laita noin puoleksi tunniksi 250-asteiseen uuniin. Kuori ja paloittele kasvikset toiseen uunivuokaan. Laita kasvikset myös uuniin Kääntele lihoja välillä, jotta kaikki palat ruskistuvat. Nosta kasvikset 30min jälkeen pois uunista. Kaada lihojen päälle kiehuvaa vettä niin paljon, että ne lähes peittyvät. Mausta laakerinlehdillä, katajanmarjoilla, rosmariinilla, pippurilla ja suolalla. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Anna hautua 5 tuntia. Lisää kasvikset pataan 1h ennen valmistumista. Tarjoa esim. suolapedillä kypsennettyjen rosamundien kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...