lauantai 22. lokakuuta 2011

Greippi-vuohenjuustosalaatti

 
Eilen illalla oli lautasella pieni pala taivasta ;). Tämä hesarista otettu resepti on ollut tehtävien listalla jo pitkään ja onneksi tuli vihdoin ja viimein tehtyä. Chevre, verigreippi, pistaasit, chili ja rucola ovat  suuria suosikkejani, mutta en ollut koskaan tullut ajatelleeksi, että ne voisi yhdistää samaan reseptiin. Onneksi tämä ohje tuli vastaan!
 
4:lle alkupalasalaatit tai 2:lle lounas/iltapalasalaatti
 
(villi)rucolaa ja muita salaatteja (punainen salanova)
2 verigreippiä
150-200 g vuohenjuustoa (chèvre)
4 rkl pistaasipähkinöitä

Kastike:
3 rkl verigreippimehua
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
pala chiliä pieneksi silputtuna

Huuhdo, linkoa salaatti lingossa ja "revi" salaatit lautasille. Kuori greippi terävällä veitsellä niin, että lohkoja peittävä kalvo tulee mukaan. Ota sitten lohkot irti sivukalvoja myöten. Fileerausveitsi toimi tässä hyvin. Tee tämä vaihe lautasen päällä, jotta saat irtoavan mehun talteen. Levitä salaattipohjalle greipinlohkot. Murenna juusto ja rouhi hiukan (kuorittuja) pistaaseja veitsellä. Sirottele juusto ja pistaasit salaatille. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valele kastike salaattiannoksille. Tarjoa heti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...