keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Rahkavoitaikina joulutortut


On pitänyt jo pitkään kokeilla torttujen tekoa itsetehdystä taikinasta ja KYLLÄ kannatti. Hävettää myöntää, mutta eipä ole 20 montaa jäljellä. Mies onneksi ennemmän syyllinen :D. Rohkeasti vain kokeilemaan taikinan tekoa. Oli yllättävän helppoa ja nopeaa.

n.20kpl

rahkavoitakina ohje on täältä
 250g maitorahkaa
250g voita
4dl jauhoja
1tl leivinjauhetta

kananmuna voiteluun
luumuhilloa

Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista.
Jos haluat taikinaan vähän lehtevyyttä, taputtele taikina ohuemmaksi ja laita tunniksi viileään. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi taittaen pariin kertaan välillä kolmeen osaan. Laita taikina peitettynä takaisin jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Rahkavoitaikina säilyy jääkaapissa peitettynä pari päivää. 
 
Kauli levyksi ja leikkaa muotilla neliöitä. Leikkaa viillot kulmiin ja muotoile tähdiksi. Voitele munalla ja lusikoi luumuhilloa keskelle. Paista 225 n.8-12min.






























Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...