keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Banaaneja ja vielä lisää banaaneja

Joku kämmähdys oli ilmeisesti käynyt kauppalappua kirjoittaessa ja hukuimme ylikypsiin banaaneihin. Eipä ole kyllä ensimmäinen kerta. Aikaisemmin vahinko on korjattu leipomalla mehevää banaanikakkua, suklaa-banaanikakkua, mausteisiabanaanimuffineita ja suklaa-banaanimuffineita.

Tällä kertaa päätin tehdä jotain uutta ja ongelma hoidettiin leipomalla banaanileipää ja banaanipannukannua. Erityisesti lapsille tuntui maistuvan.



Banaanileipä (1kpl)
3 banaania muussattuna
2dl vehnäjauhoja
0.5tl suolaa
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
2tl leivinjauhetta
1 dl kauraleseitä
1 1/2dl fariinisokeria
1 muna
1 1/2 dl piimää

Sekoita hyvin vehnäjauhot, leivinjauhe ja kauraleseet. Lisää sokeri ja mausteet, sekoita. Lisää loput aineet ja sekoit hyvin. Kaada taikina hyvin voideltuun leipävuokaan (1,5l). Paista uunissta 175C 50-60min. Anna jäähtyä hetki ja kumoa. Nauti margariinin, voin tai juuston kera.



Banaanipannukakku (pellillinen)
7 dl maitoa
3munaa
1,5dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
25g rasvaa
Pinnalle:
4 banaania siivutettuna
3rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

Vatkaa maito ja munat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää sokeri ja suola maitomunaseoksees. Lisää jauhoseos vähitellen samalla vatkaten. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Kaada syvään uunivuokaan leivinpaperin päälle. Laita uuniin 200C n5-8min tai kunnes taikina on hiukan hyytynyt. Nosta pelti uunista ja paina banaanin viipaleet taikinaan. Sekoita sokeri ja kaneli, ripottele pinnalle. Laita pannukakku takaisin uuniin ja paista 30-35min. Nauti hiukan jäähtyneenä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...