maanantai 2. tammikuuta 2012

Uuden Vuoden Menu


Uutena vuotena herkuteltiin tälläisellä Menulla:

Paahdettuja punajuuria chevren ja hunajan kera

Yrttikuorrutettua karitsansisäfilettä ja lämmintä bulgursalaattia

Aprikoosihilloketta ja briejuustoa

Paahdetut punajuuret
1-2 kpl keskikokoisia punajuuria per syöjä
karkeaa merisuolaa
hunajaa
chevreä 

Pese punajuuret hyvin ja pistele haarukalla. Ripottele merisuolaa kerros uunivuoan phjalle. Asettele punajuuret suolan päälle. Paahda 200C n.1h tai kunnes punajuuret kypsiä. Kypsyminen riippuu koosta. Anna jäähtyä hetki, kuori ja lohko suupaloiksi. Asettele lautasille punajuuren lohkot ja murustele chevreä haluamasi määrä. Valuta hunajaa pinnalle. Nauti!


 
Lämmin bulgursalaatti

1,5 dl bulguria
1 rkl kasvisfondia
3dl vettä
2 porkkanaa
1 pieni fenkoli
10cm pala purjoa
1/2 ruukku minttua hienonnettuna
1/2 ruukku silolehtipersilijaa hienonnettuna
öljyä
Kastike:
2 rkl rajamäen Persikka-omena viinietikkaa
1/2 sitruunan mehu
4rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 pun chili ilman siemeniä hienonnettuna
ripaus raastettua sitruunankuorta
Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää fondi ja bulgur. Keitä kypsäksi n.8min. Tai valmista pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi ja viipaloi purjo sekä fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kasvikset. Paista kypsäksi. Lisää bulgur ja kuumenna hetki. Kaada tarjoiluastiaan. Sekoita kastike ja hienonna yrtit. Lisää salaattiin ja sekoita hyvin. Resepti on muokattu tästä ohjeesta.


Yrttikuorrutettu karitsansisäfilee 

1-2 sisäfilettä per syöjä (yksi file on n.90g)
tuoretta timjamia 1/2 ruukkua
tuoretta rosmariinia 2-3 oksaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 luomusitruunan raastettukuori
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
voita ja öljyä paistamiseen

Ota sisäfileet vähintään 30min ennen valmistamista huoneenlämpöön. Hienonna yrtit ja valkosipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään ja pyörittele fileet mausteseoksessa. Paista kuumalla pannulla voi-öljy seoksessa kaunis väri fileen pintaan. Kääri folioon ja anna levätä 15min ennen viipalointia. Viipaloi ja tarjoa salaatin kera. Tähän voi käyttää hyvin myös ulkofilettä, mutta silloin paistoaika pidempi.



 
Aprikoosihilloke

200 g kuivattua aprikoosia suikaleina (TAI 400 g tuoreita)
0,5 dl vettä
0,5 dl Rajamäen Persikka-Omenaviinietikka (tämä on tärkeä raaka-aine!)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 rkl manteleita rouhittuna (niitä, joissa ohut ruskea kuori on tallella)

Mittaa aprikoosisuikaleet (tai lohkotut tuoreet aprikoosit) kattilaan muiden aineiden, paitsi manteleiden, kanssa. Keitä 15-20 minuuttia, sekoita joukkoon rouhitut mantelit ja jäähdytä. Tarjoile  kypsän briejuuston kera.
Tämän ihanan ohjeen löysin täältä, ilmeisesti Teresa Välimäen resepti. Maistoin muuten hilloketta brien kera kun hilloke oli vielä lämmintä. Oli hyvää niinkin. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...