keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Perunasalaattien parhaimmistoa


... omasta ja muutaman muun mielestä. Meidän perheessä on aina tehty paljon perunasalaatteja, muistaakseni ensimmäinen mieheni minulle valmistama ruoka taisi olla perunasalaatti. No joka tapauksessa variaatioitakin on tullut tehtyä varmaan 101 ;), mutta tämä rakuunalla maustettu versio vei kirkkaasti ykkös paikan. Mausta tuli ainakin itselleni mieleen bearnaise kastike.

Perunasalaattia tuli tehtyä reilu satsi raksatalkoolaisille eli tämä annos riittä ainakin 6:lle. Perunasalaatin kera nautittiin Poron routapaistia. Tosin kesä"helteillä" en viitsinyt pitää uunia päällä 8 tuntia, joten sulatin paistin ja hieroin merisuola-mustapippuri-katajanmarja seosta pintaan, jonka olin tehnyt morttelissa.. Hyvää tuli näinkin.

1,7kg uusia perunoita keitettynä ja jäähdytettynä
150g ranskankermaa
1,5 dl majoneesia
2-3 tl dijon sinappia
suolaa, pippuria
3 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
2-3 rkl kapriksia
2-3 rkl sitruunan mehua

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Lisää viipaloidut perunat vähitellen varovaisesti sekoittaen. Anna maustua tunti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...