torstai 15. marraskuuta 2012

Karamellisoitu Myskikurpitsasalaatti vuohenjuustolla


Olen halunnut jo pitkään kokata Butternut eli Myskikurpitsasta jotain, mutta niitä ei ole ollut lähitienoilla tarjolla. Yht äkkiä niitä kuitenkin löytyi kaikkialta, ilmeisesti siis sesonki? Tosin en ole löytänut suomalaista myskikurpitsaa vaan tarjolla on ollut Ranskassa ja Portugalissa kasvatettua. Myskikurpitsan "liha" oli paljon kiinteämpää kuin tavallisen kurpitsan, ehkä juuri sen takia pidin enemmän myskikurpitsasta. Mieheni ilmoitti inhoavansa kurpitsaa, mutta salaatti kelpasi kuitenkin ja sai jopa kehuja. Jos myskikurpitsaa siis löytyy kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Kun silmiini osuu ohje, jossa on vuohenjuustoa ja pistaaseja niin on melkein pakko sitä kokeilla :D. Niin siis tämä ohje valikoitui kokeiluun. Alkuperäinen ohje löytyi Better Homes and Gardens -lehden sivuilta. Reseptien lukeminen vaatii rekisteröitymisen. Alkuperäiseen ohjeeseen tein yhden muutoksen eli punasikurin korvasin babypinaatilla. Hyvä laatuisia punasikureita ei vain löytynyt.


Karamellisoitu Myskikurpitsasalaatti vuohenjuustolla:

n. 700g myskikurpitsaa

Marinadi/kastike:
2,3 dl appelsiinimehua
3 rkl vaahterasiirappia
1 1/2 rkl dijon -sinappia
1 rkl raastettua inkivääriä
suolaa, mustapippuria
3/4 dl oliiviöljyä

Salaatti:
2 ruukkua erilaisia salaatteja
muutama kourallinen babypinaattia tai 1 punasikuri viipaloituna
1 dl pistaasipähkinöitä kuorittuna
100-150g vuohenjuustoa (omantunnon mukaan ;D)

Kuori ja puolita myskikurpitsa. Poista siemenet ja ota halutessasi talteen pahtamista varten. Viipaloi kurpitsan puolikkaat n. 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Valmista marinadi. Sekoita mehu, vaahtrasiirappi, sinappi sekä raastettu inkivääri. Laita syrjään 1 dl marinadista kastiketta varten. Laita kurpitsat pussiin ja kaada loppu marinadista päällä. Anna marinoitua 1-4h tuntiin.

Laita uuni lämpenemään 200C. Valuta kurpitsaviipaleet ja laita öljytylle pellille tai isoon uunivuokaan. Paahda uunissa kunnes kurpitsa viipaleet ovat hiukan pehmenneet ja ruskistuneet n.30min. Halutessasi voit kääntää viipaleet kerran paahtamisen aikan. Poista uunista ja anna jäähtyä.

Tee seuraavaksi salaatinkastike. Mausta 1dl säästettyä marinadia suolalla ja pippurilla. Lisää öljy hitaasti samalla vatkaten. Sekoita salaatin ainekset kulhossa ja ripottele kastike joukkoon. Sekoita vielä hiukan ja tarjoile!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...