perjantai 1. helmikuuta 2013

Tyttöjen illan salaatit


Vietettiin tyttöjen iltaa vanhojen ;) ystävien seurassa pitkästä aikaa. Lupasin tehdä salaatteja ja päätin kokeilla jotain hiukan erilaista. Päädyin kikherne-feta salaattiin sekä vihdoin ja viimein tein myös linsseistä salaattia, jota pitänyt jo pitkän aikaa tehdä. Kikherne-feta salaatti on ulkomuistista kyhätty versio tästä ohjeesta ja linssisalaatti pohjautuu tähän ohjeeseen.

Salaatit olivat ihania ja ne nautittiin pitaleipien, hummuksen ja avocadolevitteen kera. Jotain kuplivaakin taisi olla tarjolla ja tiramisua :D. Salaatit täyttivät hyvin kaksi vaatimusta eli olivat gluteiinittomia ja kestivät hyvin kuljetuksen. Kuva ei nyt tee oikeutta salaateille, sillä se on otettu seuraavana päivänä jämistä.

Lapset ovat sitten niin hauskoja, meidän melkein jo 4v neiti, joka elää kovinta prinsessa vaihettaan (mm. tulevaisuuden ammatti on prinsessa ruusunen) mielestä tyttöjen ilta tarkoittaa sitä, että aikuiset puhuu keskenään siitä minkälaisia mekkoja heillä on :). Pettymys oli suuri kun kerroin seuraavana päivänä ettei toisella ystävälläni ole mekkoja ja toisella vaan mustia hameita. Ollaan me aikuiset tylsiä :D.

Feta-Linssisalaatti:
1 prk vihreitä linssejä (go green 285g, valutettuna 170g)
100g fetaa
½ ruukku tilliä hienonnettuna
2 grillattua säilöttyä suippopaprikaa (Lidl)
½ kurkku
½ punasipuli kuutioituna pieniksi kuutioiksi
½ dl oliiviöljyä
1 tl dijonsinappia
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Huuhele ja valuta linssit tölkistä. Ei tarvitse käyttää säilöttyjä linssejä ja voi keittää ne itse. Laita linssit tarjoilu kulhoon. Kuutioi paprikat pieniksi kuutioiksi. Ei tarvitse käyttää säilöttyjä paprikoita. Paprikat voi grillata itse ja poistaa kuoren. Minä taisin olla hiukan laiskalla tuulella tämän salaatin suhteen:). Lisää paprikat kulhoon. Raidoita kurkun kuori kuorimaveitsellä. Leikkaa kurkku puoliksi ja poista simenet lusikalla. Puolita puolikkaat ja leikkaa kuutioiksi, lisää kulhoon. Lisää kulhoon kuutioitu punasipuli ja hienonnettu tilli. Murenna feta joukkoon ja sekoita. Sekoita öljy, sinappi ja mausteet. Kaada salaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kikherne-Fetasalaatti:
1 prk kikherneitä (go green)
2 pientä tai 1 iso punasipuli
5 valkosipulinkynttä
3 tomaattia
200g fetaa
½ ruukkua silolehtipersilijaa
½ ruukkua korianteria
½ sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
1 tl sambal oelek chili tahnaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuutioi punasipulit ja hienonna valkosipulit. Kuullota punasipulit öljyssä pannulla kunnes läpikuultavia. Lisää valkosipuli ja paista hetki, anna jäähtyä. Hienonna yrtit ja kuutioi tomaatit. Sekoita kikherneet, yrtit, tomaatit ja sipulit. Murusta feta joukkoon ja sekoita. Sekoita öljy, sitruunamehu, sambal oelek, suola ja pippuri. Kaada salaatin joukkoon ja sekoita. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...