keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Coleslaw harissalla, karitsanpihvit ja grillatut jogurttileivät



Juhannuspäivänä jatkettiin karitsanjauheliha pihveillä koska jauhoin yhdellä kertaa paistia jauhelihaksi reippaasti. Edellinen pihvisatsi maustettiin vain pinnalta, joten päätin tällä kertaa maustaa lihan kauttaaltaan. Ihanilta maistuivat nämäkin, mutta taisivat Jamien pihvit kuitenkin viedä voiton.  

Grillatut leivät muokkasin tästä pirkan ohjeesta ja onnistuivat erinomaisesti. Tein leipien taikinan aamulla ja pakkasin mukaan raksalla. Hiivan lisäsin kylmään nesteeseen ja taikina kohosi kylmälaukussa raksapäivän aikana. Taikina olis siis sopivasti valmis päivällisaikaan :). 

Aaton harissa-jogurttikastike inspiroi tämän coleslawn synnyn ja se maistui suorastaan ihanalta! Leivät sopivat todella hyvin coleslawn kanssa nautittaviksi. Kaiken kaikkiaan onnistunut ateria, jota meillä tehdään taatusti toistekkin.

Coleslaw harissalla:
1 varhaiskaali (n. 1,5l kaalisuikaletta)
1 iso punainen paprika
2-3 uutta sipulia
Kastike:
½ sitruunan mehu puristettuna
2 dl turkkilaista jogurttia
2 reilua rkl harissa tahnaa
suolaa

Poista kaalista huonot uloimmat lehdet. Leikkaa puoliksi ja poista kanta. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo suikaleet lävikössä ja ravista vedet pois. Leikkaa paprika suikaleiksi ja hienonna uudet sipuli. Sekoita kaalisuikaleet, paprika ja sipulit kulhossa. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kaada salaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Karitsanjauhelihapihvit:
n. 700g karitsanjauhelihaa
2-3 uutta sipulia hienonnettuna
1tl savustettua paprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jeeraa
1 tl garam masalaa
mustapippuria myllystä
suolaa
kourallinen silolehtipersilijaa ja tuoretta korianteria hienonnettuna

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja muotoile pihveiksi. Grillaa molemmilta puolilta niin, että sisältä puolikypsää.

Grillileivät:
2 dl turkkilaista jogurttia
½ dl vettä
2 rkl hunajaa
1/3 pkt hiivaa
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
n. 6dl vehnäjauhoja
Valeluun voi ja öljyseosta

Sekoita jogurtti ja vesi. Lisää joukkoon hunaja ja suola. Murustele joukkoon hiiva ja sekoita. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lisää lopussa öljy. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota kylmälaukussa tai jääkaapissa ainakin 6h tai yön yli.

Nosta kulho huoneenlämpöön 1h ennen grillausta. Kun taikina on lämmennyt leivo tangoksi ja jaa kuuteen palaan. Leivo pyöreiksi leiviksi, jauhota pinta ja anna kohota liinan alla 20min. Sulata voi ja sekoita joukkoon öljyä. Voitele leivät päältä ja nosta grilliin voideltu puoli ritilää vasten. Voitele grillauksen aikana leipiä voiseoksella. Grillaa n. 4min per puoli. Nauti lämpiminä.

Leivät voi valmistaa myös nopeasti lämmittämällä vesi-jogurttiseoksen ja kohottamalla taikinan huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi n.30min.

4 kommenttia :

  1. Karitsanjauhelihapihvit ovat ihanan makuisia, mausteesi kuulostaa hyvältä. Täytyy ensi kerralla kokeilla varsinkin tuota savustettua paprikaa ja masalaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mausteet toimi erinomaisesti karitsan kanssa, kannattaa kokeilla myös ras el hanout mausteseosta.

      Poista
  2. oi,oi kyllä on sielläkin ollu näköjään kunnon herkut jussina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin näytti teilläkin olleen herkut kohdillaan :). Nyt voi sitten puputtaa salaattia kun tuli jussina mässäiltyä :D.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...