torstai 6. kesäkuuta 2013

Couscous grillatuilla kasviksilla


Tässä hieman erilainen couscous, mitä meillä syötiin grillatun lampaan kera. Hieman vaatii aikaa, mutta ainakin omasta mielestäni oli sen arvoista. Halloumi kuutiot olivat piste i:n päälle. Helle uuvuttanut eli suoraan asiaan.

Couscous grillatuilla kasviksilla:
6:lle
2dl couscousia
kasvis- tai kanalientä pakkauksen ohjeen mukaan (vettä+fondia)
1 sitruunan mehu
½-3/4 dl oliiviöljyä
kourallinn silolehtipersilijaa
1 keskikokoinen munakoiso
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 iso punainen paprika
1 pkt halloumia

Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa viipaleiksi pitkittäin. Itketä munakoiso suolalla n. 30min ja pyyhi suolat pois. Leikka paprika lohkoiksi. Sudi kasvikset öljyllä ja grillaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi halloumi ja sudi viipaleet öljyllä. Grillaa juustot molemmilta puolilta rapeiksi. Poista paprikasta kuori grillauksen jälkeen. Leikkaa grillatut kasvikset ja halloumi kuutioiksi.

Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon sitruunan mehu, öljy ja hienonnettu persilija. Sekoita hyvin. Lisää grillatut kasvikset ja halloum, sekoita ja tarjoile.


4 kommenttia :

  1. Thanks! Hyvä idea kesäsafkojen lisukkeeksi!

    VastaaPoista
  2. Eipä kestä, meilläkin tehdään varmasti kesän aikana toistekkin.

    VastaaPoista
  3. Mainio couscous.. Hyvä kesäateria ihan sellaisenaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piristävän erilainen niihin mitä meillä yleensä tehdään, hiukan työläs tosin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...