sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Fisuton Paella



Olin asennoitunut siihen, että meillä ei voi paellaa valmistaa allergioiden takia. Olin kuitenkin taas tarjouksen uhri ja stockalta lähti mukaan pussillinen paellariisiä. Päätin kuitenkin edes kokeilla paellan tapaisen valmistusta ilman äyriäisiä tai kalaa. 

Paellakin kohdalla taitaa pitää paikkansa se, että versioita on yhtä monta kuin tekijää. Kahlasin googlen avulla monia ohjeita läpi ja niidän pohjalta muotoutui tämä ohje. Päätin käyttää luuttomia broilerin paistileikkeitä, koska pilkkominen lapsille käy huomattavasti nopeammin.

Aidompaan suuntaan pääsee käyttämällä luullisia paloja, mutta välillä sitä on itsekkin laiska mukavuuden haluinen. Paellaa pääsi koristamaan kasvihuoneesta kerätyt paprikat. En olisi uskonut paprikoiden kohdalla makueron olevan näin suuri kaupan paprikoihin verrattuna. Ehdottomasti paprikaa kasvatetaan myös ensi kesänä.

Vaikka aitous taisi tästä paellasta olla kaukana oli lopputulos herkullinen. Jopa niin herkullinen, että paellapannun hankinta meni harkintaan. Käyttämäni pannu oli aivan liian pieni ja nesteen jouduin lisäämään erissä.

Blogi löytyy muuten nyt myös instagramin puolelta  @minnankeittokirja ja sieltä löytyy kuvia, jotka on otettu ruoanlaiton lomassa. 
Instagram

Fisuton Paella:
6:lle
6kpl broilerin paistileikettä
vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
200g chorizoa kuorittuna ja viipaloituna
140g pekonia kuutioituna
1 sipuli kuutioituna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl savupaprikajauhetta (sweet)
1 tlk kuorittuja tomaatteja
500g paella riisiä
n. 1 ½ l kanalientä
2 hyppysellistä sahramia
1 pussi pakasteherneitä
Koristeluun:
silopersilijaa hienonnettuna
2 paprikaa suikaloituna (vihreä ja punainen)
sitruunan lohkoja

Laita sahrami kulhoon ja kaada päälle kiehuva kanaliemi. Mausta vehnäjauhot suolalla pippurilla. Kieritä broilerin paistileikkeen jauhoissa. kopsauta ylinmääräiset pois.

Kuumenna pannu ja lisää öljyä. Ruskista kauniit pinnat leikkeisiin. Nosta paistileikkeet uunivuokaan ja laita uuniin 180C 30 minuutiksi.

Lisää pannuun öljyä ja lisää chorizo ja pekoni. Paista rapeiksi. Lisää sipuli ja valkosipulit, kuullota hetki. Lisää savustettu paprikajauhe ja kuullota vielä hetki.

Lisää pannuun kuoritut tomaatit ja pilko lastalla tomaatteja hieman pienemmiksi paloiksi. Lisää riisi ja sekoita hyvin. Lisää 1l kanalientä joukkoon ja anna hautua kunnes riisi on kypsää, noin 20min.

Lisää loput liemet ja pakaste herneet. Anna hautua vielä 10min. Nosta pannu liedeltä ja lisää joukkoon paloitellut broilerin paistileikkeet, paprikasuikaleet ja persilija.

Tarjoile sitruunan viipaleiden kera.

5 kommenttia :

  1. Värikästä ja herkullisen näköistä!:) Paellan teko on suunnitelmissa, kunhan saan mietittyä millaisen paellan teen. Tästäkin saa vähän suuntaviivaa.:) Kyllä makuero itse kasvatetuissa paprikoissa, tomaateissa ja kurkuissa on aika huima verrattuna kaupan. Omat kirsikkatomaatitkin on niin makeita, että niitä tulee popsittua kuin karkkia.:)

    VastaaPoista
  2. Meillä lapsetkin ovat huomanneet eron ja haluaisivat aina syödä omaa satoa :).

    VastaaPoista
  3. Paella on yltiöhyvää. Me kun ei olla allergisia, tykätään juurikin kalaisista versioista. Mustekalapalat ovat ihan must.

    Mistä ostat paellariisiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stockmannin herkussa oli sopivasti tyrkyllä ja tarjouksessa paellariisiä :).

      Poista
    2. Kiva tietää! Täytyy tsekata seuraavalla kerralla kun sielläpäin pyörin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...