lauantai 28. syyskuuta 2013

Revittyä Broileria BBQ -kastikkeella


Keittiössämme on revitty possua yksi, kaksi, kolme, neljä ja viisikertaa. Anteeksi, yksi unohtui eli kaikkiaan kuusi kertaa. Poro ja lammaskin ovat käyneet läpi repimisen. Mikä siis puuttuu joukosta? Broileri tietenkin!

Revittyä broileria päädyin kokeilemaan paistileikkeistä, koska ne ovat rasvaisempia kuin rintafileet. Lopputuloksesta en nimittäin halunnut liian kuivaa. Paistileikkeet päätyivät pataan tuoreista tomaateista keitetyn BBQ -kastikkeen kera.

Revitty broileri nautittiin pienten maissitortillojen ja vesimelonisalsan kera. Vesimelonisalsan ohje tulee blogiin myöhemmin. Salsan ohje löytyy täältä. Tämän herkullisen setin myötä toivotan hyvää viikonloppua!


Revitty Broileri:
1 pkt broilerin paistileikkeitä (n.600g)
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
3/4 BBQ kastikkeesta (ohje alla)
maissitortilloja

Ota broilerin paistileikkeet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Ruskista paistileikkeiden pinnat. Mausta suolalla ja sokerilla. Laita broilerit pataan ja kaada bbq kastike päälle. Anna hautua 150 asteessa 3 tuntia. Revi haarukoilla liha säikeiksi. Tarjoile esim. vesimelonisalsan ja tortillojen kera.

BBQ -kastike tuoreista tomaateista:
1 sipuli kuutioituna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
400g tomaatteja kuutioituna
1 dl ketsuppia (heinz)
1 chili hienonnettuna
3 rkl punaviinietikkaa
4 rkl ruokokidesokeria
1 tl dijonsinappia
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl (savu)suolaa
mustapippuria myllystä

Kuullota sipulia öljyssä kattilassa. Lisää valkosipuli ja tomaatit, kuullota vielä hetki. Lisää loput ainekset ja keitä 15min. Soseuta sauvasekoittimella. Jos olisin käyttänyt BBQ -kastikkeen sellaisenaan olisin keittänyt sitä pidempään n. 45minuuttia.

6 kommenttia :

  1. Herkullisen näköinen satsi! Hyvää viikonloppua sinne myös!

    VastaaPoista
  2. Harvoinpa sitä hidas hauduttaminen mitään pilaa eli ymmärrän kyllä oikein hyvin teidän repimisinnokuutenne. Hyvää viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Ilmojen kylmetessä taidetaan siirtyä repimisestä patojen hauduttamiseen :).

      Poista
  3. Tätäpäs pitää testata :) Kiiitos tästä vinkistä ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...