tiistai 21. tammikuuta 2014

Avocado BLT Parmesanmajoneesilla


Aina joskus hetken mielijohteesta syntyy kaappien sisällöstä jotain järisyttävän hyvää, niin kävi tämän Avocado BLT:n kanssa. Parmesanmajoneesi oli niin hyvää, että se voi aiheuttaa jopa riippuvuutta. Flunssaisena ei ole ruoka oikein maistunut, mutta kun erehdyin katsomaan telkkarista Australian MasterChef jakson, jossa joukkueet myivät valmistamiaan annoksia torilla iski kauhea nälkä. Yllätten BLT:tä tarjosivat miltei kaikki joukkueet, joten sitä oli itsekkin saatava.

BLT -lyhenne tulee sanoista bacon, lettuce ja tomato eli paahdettu leipä pekonilla, salaatilla ja tomaatilla. BLT sisältää usein myös majoneesia. Niimpä päätin samaan syssyyn kokeilla jo pitkään tocook -listallani olluta parmesanmajoneesia. Kello oli jo ties mitä arki-iltana, joten tehtiin pikamajoneesia, johon lisäsin raastettua parmesaania. Oi, oi ja voi miten herkullista parmesanmajoneesi oli, sääli ettei ole kovin terveellistä


Avocado BLT Parmesanmajoneesilla:

4 kpl
8 paahtoleipää
150g pekonia
2 avocadoa
puristettua sitruunamehua
3 tomaattia
1 punasipuli
jääsalaattia


Paahta paahtoleivät pannulla tai paahtimessa rapeiksi. Paista pekonit myös rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Kuori avocadot ja poista kivet. Kuori punasipuli. Viipaloi tomaatit, punasipuli ja avocadot. Ripottele avocadojen päälle hiukan sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi. Huuhtele ja kuivaa jääsalaatti. Laita kaikkia täytteitä leivälle ja viimeistele parmesanmajoneesilla. Sitten vaan kansi päälle ja herkuttelemaan. Syöminen saattaa olla hiukan sotkuista puuhaa.

Pikainen Parmesanmajoneesi:

1 muna
2 dl rypsiöljyä
½-1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl dijon sinappia
2 rkl sitruunamehua
suolaa
1 dl raastettua parmesaania

Mittaa kaikki ainekset paitsi raastettu parmesan korkeaan kulhoon, mielellään sauvasekoittimen mukana tulleeseen mittakulhoon. Laita sauvasekoitin kulhoon ja surauta täydellä teholla kunnes majoneesi on valmis. Sekoita raastettu parmesan joukkoon.


2 kommenttia :

  1. Juurikin eilen tein omanlaisen versioni avocado-blt:stä, great minds :P
    Tuli niin hyvää että vieläkin itkettää, salainen ainesosa oli vaahterasiirappi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa sattuma :). Vitsit karkkipekonia on kyllä itsekkin kokeiltava blt:n väliin. Jos ei nyt ihan heti kuitenkaan kun noita kaloreita taitaa tässä annoksessa olla ihan vaan muutama :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...