lauantai 26. huhtikuuta 2014

Lampaan ulkofilettä couscousin ja tuoreminttukastikkeen kera

Edellisestä postauksesta on taas päässyt vierähtämään tovi, koitetaan nyt hieman lyhentään postausten väliä. Pääsiäisenä meillä herkuteltiin nopeasti valmistuvalla pääsiäisaterialla. Lautaselle päätyi lampaan ulkofilettä, couscousia ja tuoreminttukastiketta.

lampaan ulkofilee

Suomalaisissa ruokablogeissa oli pääsiäisenä pienoinen nyhtölammas villitys. Meillä revittiin lammasta jo viime pääsiäisenä, joka on muuten todella hyvää. Tänä pääsiäisenä vesirokkoa ja flunssaa poteva potilasjoukko aihetti sen, että pääsiäisaterian oli valmistuttava nopeasti.

Ostelin kärryn täyteen väsyneenä työpäivän jälkeen vailla minkään näköistä suunnitelmaa. Haluttu lopputulos muotoitui päässä paistinpannun jo kuumentuessa hellalla. Kaikesta huolimatta lopputulos oli yllätyksekseni erinomainen ja ohjeen kehtaa postata myös tänne blogiin.

Lampaan ulkofilee:

4:lle
500g lampaan ulkofilettä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Kuumenna pannu ja lisää öljy. Paista ulkofileitä noin 4 min per puoli tai niin kauan, että saat haluamasi kypsyyden. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääräise lihat folioon ja anna levätä 15 minuuttia.Viipaloi ulkofileet ja tarjoile couscousin ja tuoreminttukastikkeen kera.

Kesäkurpitsa - Feta Couscous:

3 dl couscousia
1 sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
300g kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
200g fetaa (oikeaa fetaa, ei saalaattijuustoa)
1 dl kuorittuja pistaaseja
kourallinen vahvaa minttua
kourallinen lehtipersilijaa

Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja oliiviöljy.

Leikkaa kesäkurpitsa kahteen osaan ja höylää lastuiksi juustohöylällä tai mandoliinillä. Laita lastut leivinpaperin päälle pellille. Susi oliiviöljyä pinnalle ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita uuniin grillivstusten alle kunnes ovat saaneet tarpeeksi väriä.

Hienonna yrtit ja rouhi pistaaseja veitsellä. Sekoita couscousin joukkoon yrtit, pistaasit, murusteltu feta ja kesäkurpitsa lastut. Tarjoa lampaan ulkofileen ja tuoreminttukastikkeen kera.

Tuoreminttukastike:

vahvaa minttua iso kourallinen
lehtipersilijaa iso kourallinen
½ sitruunan mehu
½ dl kuorittuja pistaaseja
1 valkosipulin kynsi
1 ½ dl oliiviöljyä
suolaa ja musapippuria

Laita kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella suht tasaiseksi kastikkeeksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...